Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  ERP с нови бизнес тенденции през 2022



ERP с нови бизнес тенденции през 2022

May 5, 2022


Cloud

По-силен фокус върху информацията в реално време и интегрираната мобилна поддръжка са сред приоритетите на настоящата година

Факт е, че сега повече от всякога фирмите разчитат на ERP за правилното си функциониране, от управление на човешките ресурси и финанси до автоматизацията на маркетинга и електронната търговия. Всяка година ERP се развива и включва все по-нови технологии и повече функционалности и следва най-новите пазарни тенденции. Нека разгледаме по-отблизо тези процеси.

Персонализирани ERP решения

 

Въпреки че доскоро решенията „всичко в едно“ изглежда имаха силни поддръжници в света на бизнеса, през 2022 г. се очаква те да останат в миналото. Новата тенденция показва, че ще направим една крачка напред, като доставчиците предлагат по-персонализирани решения, тъй като съвременните облачни ERP решения предоставят правилните инструменти за създаване на персонализирано изживяване.

Затова очакваме ERP решенията да предложат още по-интегриран и персонализиран потребителски интерфейс през следващите две години, като по този начин ще станат по-ориентирани към клиентите, а и по-достъпни. С развитието на новите технологии, като AI, ERP решенията ще могат да се интегрират безпроблемно с подобни иновации, което ще доведе до генериране на нови процеси и цялостно подобрен ERP пейзаж.

 

Мобилна поддръжка

 

Отминаха дните, когато потребителите имаха достъп до ERP решения само от едно устройство. Интегрираната мобилна поддръжка ще бъде една от ключовите характеристики на съвременния ERP за 2022 г. и след това.

Мобилната поддръжка не само предлага достъп до данни в движение, но също така носи допълнителни предимства като възможността за изпълнение на различни задачи по всяко време и навсякъде. Благодарение на вече устойчивото установяване на дистанционната работа, служителите могат да изпълняват бек-енд и фронт-енд задачи, независимо къде се намират.

Освен това се насърчава сътрудничеството за отдалечени групи в различни часови зони. Мобилната поддръжка подобрява комуникацията между екипите, свеждайки до минимум закъсненията.

 

Анализи в реално време

 

Достъпът до данни в реално време предлага значителни ползи за бизнеса. Анализът в реално време се използва от членовете на екипа за подобряване на гъвкавостта на техните операции и е ключът към точна информация в реално време и управлението на логистиката. Не е изненадващо, че ERP системите предлагат информация в реално време като основна характеристика.

Бизнесът разчита на навременна и точна информация. Ето защо ERP системите се фокусират върху предоставянето на бизнеса със средства за събиране на надеждна информация в реално време. Разбира се, не става въпрос само за събиране на данни. Анализът в реално време допринася за безпроблемното функциониране на бизнеса чрез непрекъсната комуникация на всички релевантни данни към всички отдели. През 2022 г. очакваме по-силен фокус върху информацията в реално време, която позволява на бизнеса да взема правилните решения.

 

Мощен анализ на данни

 

Въпреки че някои по-стари системи могат да събират и организират данни, те нямат мощните функции за анализ на данни на съвременните облачни ERP системи. През 2022 г. очакваме наличието на повече инструменти, визуализация на данни и вградени анализи, които ще помогнат на бизнес лидерите да вземат решения въз основа на данни и да предвиждат бъдещи тенденции.





#Cloud     #Cloud ERP     #Soft1     #SoftOne    

Related Posts