Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Според проучване на ISG: Облакът доминира



Според проучване на ISG: Облакът доминира

February 16, 2022


Cloud

Търсенето в САЩ на базирани на облак решения продължава да расте по време на пандемията Covid-19, тъй като бизнесът осъзнава необходимостта от по-добро справяне с прекъсванията, като се обръща към софтуерана инфраструктурата под формата на услуга (SaaS). По-конкретно, през второто тримесечие на 2021 г. година стойност на облачните договори като услуга се увеличи с 33%, достигайки 5,9 милиарда долара.

Според „2021 ISG Provider Lens™ Enterprise Application-as-a-Service Platforms report”, пандемията доведе до още по-голямо възприемане на облака, тъй като предприятията се втурнаха да приемат отдалечена работа, подобрявайки дигиталното изживяване на своите клиенти. Всъщност облачните приложения бяха единственият ИТ сегмент, който не показа признаци на низходящ тренд поради пандемията и продължи да расте, според ISG.

Пандемията принуди предприятията наистина да разберат, че трябва да бъдат много по-гъвкави, за да се справят успешно с големи предизвикателства, включително затваряне на големи съоръжения и звена, ограничения за пътуване, безопасност и здраве на работното място и други смущения в бизнес операциите. Базираните в облак приложения и решения позволяват на служителите да работят отвсякъде, като същевременно помагат на бизнеса да стане по-гъвкав и устойчив на постоянните промени, които пазарите претърпяват в динамична среда.

По-конкретно, и като пример за важност и глобален интерес, фирмите в САЩ показват ясно предпочитание към следващото поколение SAAS решения, внедряващи технологии, които включват изкуствен интелект, прогнозни анализи, периферни изчисления и поддръжка на интернет на нещата, според ISG изследване.

Променящите се изисквания на клиентите доведоха до значителна промяна в дизайна на корпоративните приложения, като доставчиците на SaaS изграждат платформи с облачна технология, ориентиран към потребителя дизайн и модерни API, които улесняват интеграцията. Тъй като облачните приложения отговарят перфектно на динамичното работно натоварване и изискванията за данни, те доведоха до повишено търсене на свързана облачна инфраструктура.

Усъвършенстваните API допринасят за развитието на SaaS. Тези API позволяват на партньорите в канала и интеграторите лесно и ефективно да комбинират набори от приложения, за да отговорят на специфичните нужди на клиентите. По този начин доставчиците могат да се съсредоточат върху собствените си основни възможности и да разработят функции, които ще ги откроят.

Според проучването търсенето на специфични за индустрията SaaS решения е значителна област на растеж. Доставчиците се стремят да отговорят на търсенето на вертикални SaaS решения в управлението на веригата за доставки и ERP.

 

 





#Cloud     #Cloud ERP    

Related Posts