Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Cloud ERP rules!



Cloud ERP rules!

May 11, 2021


Cloud

Каквито и фактори да взимате предвид, когато става въпрос за избор на ERP система, цената е от основно значение, а облакът предлага най-доброто решение. Локалните ERP системите изискват първоначална инвестиция и много малки и средни предприятия и особено стартиращите бизнеси, не могат дори да обмислят инвестиране на такъв капитал.

От друга страна, решенията, базирани на облак, обикновено се предлагат срещу месечна такса, която позволява на фирмите да разпределят необходимите средства от своя бюджет. И тъй като много облачно базирани ERP приложения могат да бъдат разширени или намалени в поседствие, в зависимост от текущите нужди, предприятията плащат само за лицензите, от които се нуждаят в този конкретен момент, като по този начин намаляват загубата на приходи.

Доскоро една от най-значимите пречки за избор на ERP решение, базирано на облак, беше страхът, че сигурността в облака няма да бъде толкова надеждна, колкото тази на локалното решение. Сега вече това не е причина за безпокойство, тъй като приложенията, базирани на облак, са напреднали и предоставят най-висока сигурност. В резултат собствениците на бизнес могат да защитят данните на своите клиенти, които са критични за оцеляването им. В сравнение, локалните системи не предлагат една и съща ефективност по отношение на сигурността. ИТ отделите и персонала, отговарящ за сигурността, често са заети с други задачи, които се считат за по-важни и сигурността може да бъде компрометирана.

Ето защо може лесно да се заключи, че облакът вече не е технология на бъдещето, а технология, която присъства в ежедневните операции на бизнеса. Очевидно е, че системите, базирани на облак, предлагат по-големи предимства, отколкото локалните, на всички нива. Тези, които все още не използват решение, базирано на облак, скоро трябва да направят сравнението между разходите и ефективността на локалните системи и спестяванията, които миграцията към облака може да предложи. ERP технологията, базирана на облак е ясният победител във всички случаи.





#Cloud     #Cloud ERP     #ERP    

Related Posts