Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Новите „облаци“ и тяхната ефективност



Новите „облаци“ и тяхната ефективност

May 31, 2018


Cloud

През последните няколко облачните системи помогнаха на много фирми да трансформират своите ИТ практики. Като цяло, експертите са съгласни, че на пазара вече е налице втора вълна от обществени, частни и хибридни клауд услуги. Нека да разгледаме по-отблизо развитието.

 

В близко бъдеще IT екипите ще се съсредоточат върху повишаване на техния опит в области като сигурност на облака, хоствани бази данни и инфраструктура като услуга. Като се има предвид, че облакът е свел до минимум опасенията за разширяемост и поддръжка, той разширява своето трайно установяване сред целевите аудитории.

 

Много фирми вече използват хибридна реалност. Данните се записват на облачни и локални системи, докато софтуерът се разработва на публични облачни платформи, продава се като услуга и се инсталира в локални мрежи. С толкова разнообразна ИТ среда, повечето компании не могат да направят прехода към облака в един ход. Тазгодишната тенденция е компаниите, търсещи решения, които работят едновременно локално и в облаци, имат ясно предпочитание към облака.

 

Освен това, хибридният софтуер ще бъде в голямо търсене, тъй като компаниите се стремят да се свържат с повсеместните данни и да се възползват от публичните облаци или локални приложения.

 

Във всеки случай облачните платформи са свели до минимум предизвикателствата на локалната инсталация. Днес доставчиците на облачен софтуер разширяват своя фокус извън първоначалната продажба: те си сътрудничат с клиентите, за да се гарантира правилното имплементиране на продукта и неговата стойност за компанията.

 

В света на облака, внедряването на решения като ERP изисква по-ниска първоначална инвестиция във време и пари. Клиентите, които са стигнали до подновяването на абонамента си, вече не са натоварени с разходи, които ще надхвърлят първоначалната им финансова рамка. В резултат на това фокусът се измества към удовлетвореността на клиентите и създава стойност за компанията.

 

Доставчиците на облачни решения насочват вниманието си към дългосрочния успех на своите клиенти, развивайки силни взаимоотношения както с ИТ отдела, така и със самата компания. По-конкретно те предлагат по-високо ниво на клиентска поддръжка, по-всеобхватни възможности за обучение и по-добри насоки относно имплементирането на продуктите.

 

И накрая, друго предимство е, че хостваният софтуер може напълно да промени „играта“ за доставчиците. Те вече не са просто консултанти по внедряване, но те се превръщат в доверени партньори за клиентите, които искат да се преместят в облака. Като истински експерти в своята област, те предлагат насоки относно внедряването в облаци, които обхващат различни теми, от управлението на промените до най-добрите практики, свързани с приемането на нова технология.





#Cloud    

Related Posts