Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Какво ДА правите и какво НЕ при облачния преход



Какво ДА правите и какво НЕ при облачния преход

June 22, 2020


Cloud

Въпреки че облакът може да предложи гъвкавост и мащабируемост, не всички бизнеси все още бързат да направят този преход. Особено малкия и среден бизнес продължават да използват локални CRM и ERP решения, просто защото не знаят как да прпцедират с тази промяна. Така че, нека да разгледаме някои полезни точки какво да правим и какво не.

Направете: Общувайте – Дръжте хората си в цикъла

Всяка съществена промяна, като например промени, свързани с бизнес софтуера, изисква ефективна комуникация с вашите ръководители и служители. В този смисъл плавният преход към облака изисква непрекъснати актуализации (за тези, които са пряко ангажирани с новата система, на първо място), така че процесът на преход да стане по-лесен за всички и да се улесни подкрепата за предстоящата промяна. С участието на повече хора в прехода към облака, вие си осигурявате по-голямо участие и поддържате служителите си информирани (дори и тези, които не са пряко ангажирани в процеса) относно промени и конкретни практически проблеми, които могат да възникнат, можете да предотвратите потенциал разочарование и съпротива, които често идват с големи промени.

Не правете: Просто преминете от една система в друга …

Преходът от локална към облачна система често изисква много повече от обикновен трансфер. Облачните решения предоставят широк спектър от услуги, които могат да бъдат вълнуващи и предизвикателни за новите потребители. Ако искате да се възползвате от предоставените функции, трябва да разработите план за управление дори преди началото на прехода. Както е при всичко останало, трябва внимателно да обмислите бизнес процесите си и да решите кои дейности изискват непрекъсната поддръжка и кои може да се наложи да коригирате, преди да намерите подходящите инструменти.

Направете: Спечелете нова перспектива

Преходът от локална към облачна ERP система не е само процес; това има повече общо с възприемането на нов начин на мислене, който ще ви даде възможност да извършвате вашите бизнес операции по много по-ефективен начин от преди. Така че, ако искате да се възползвате максимално от възможностите, които предлага облачното решение, ще трябва да преразгледате своя подход и вашите методи. От друга страна, докато облакът осигурява повишена автоматизация, все пак ще трябва да изпълнявате определени задачи ръчно, за да се възползвате от предоставените функции. Така че, проучете добре процесите си и определете практиките, които ще се възползват най-много от автоматизацията, или разработете нови практики, които можете да автоматизирате за по-голяма ефективност.

Не правете: Пренебрегвайте сигурността

Същото важи и за прилагането на вашата стратегия за сигурност. Въпреки че облачните решения са по-безопасни от локалните системи, все пак се нуждаете от цялостна стратегия. Използвайте специфични за облака инструменти (а не тези, които сте използвали за вашата локална система), за да гарантирате, че вашите чувствителни данни ще останат защитени от хакери.





#Cloud     #Cloud ERP    

Related Posts