Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  ERP в облак e изборът на финансовите директори



ERP в облак e изборът на финансовите директори

September 28, 2020


Cloud

Главните финансови директори изчисляват, че ERP в облак, комбиниран с AI технологии като машинно обучение, може да автоматизира ежедневните задачи за финансово управление и по този начин да елиминира зависимостта от персонализирани отчети. Наличието на цялата необходима информация в облака води до множество бизнес предимства.

Доклади

Cloud ERP позволява още по-бързо отчитане, в отговор на нарастващото търсене, позволявайки на потребителите да генерират не само месечни отчети, но и седмични или дори ежедневни. Благодарение на облачния ERP можете да използвате какъвто и да е тип отчети, когато пожелаете, без да се налага да разчитате на остарялото (и не толкова функционално в края на краищата) решение за поддържане на множество електронни таблици.

Съответствие

Спазването на нормативните изисквания е друг важен фактор, който насочва бизнеса към облака. Ето защо в проучването за приоритетите на финансовия директор на Constellation Research от 2018 г. значителен процент, 41,9% от участвалите, отговорят, че спазването им е основен приоритет. Освен това осигуряването на съответствие трябва да бъде автоматизиран процес, а отчетите, генерирани от AI, така драстично се намалява необходимото време и ресурси, позволявайки на вашия бизнес да отговори на изискванията за съответствие. ИТ директорите трябва да се заинтересуват повече от това, което искат финансовите директори, като се има предвид, че те споделят много общи опасения, особено що се отнася до сигурността и устойчивостта.

Управление при кризи

Управлението на кризи е друг важен приоритет за финансовите директори, твърдят 40% от участвалите в проучвнео. ERP система, използваща AI, може значително да помогне на ръководителите на бизнеса да оценят рисковете от даден сценарий и общите рискове като цяло. След това системата ще предложи най-добрия начин на действие, като вземе предвид гореспоменатите рискови фактори. На по-общо ниво облачната инфраструктура предлага на бизнеса най-модерния и ефективен начин за стартиране на най-критичните им приложения.

Комбиниране на AI и ERP

Тези, които изберат облачно базирано решение, а не локално, всъщност могат да се възползват от по-ниската изчислителна мощност по всяко време. Друго предимство е, че базираният в облак софтуер се актуализира автоматично. И тогава, разбира се, е машинно обучение, което сега е интегрирано в базирани на облак ERP системи, което позволява на клиентите не само да изпълняват съществуващите модули по-ефективно, но и да идентифицират възможно най-добрите действия и следователно да намерят нови възможности за рентабилност.

Синергията между AI и облачната технология драстично променя начина, по който хората придобиват технология. По-просто казано, потребителите вече не купуват система. Те купуват способността да задават въпрос. Дори по-добре, скоро те не просто ще купуват софтуерно решение, а по-скоро прозрения, които ще им позволят да подготвят бъдещите си действия.

 





#Cloud     #ERP    

Related Posts