Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Електронна търговия и ERP интеграция – Следващата стъпка!



Електронна търговия и ERP интеграция – Следващата стъпка!

June 17, 2020


Business Software

Електронната търговия и ERP интеграцията позволяват обмен на данни между вашия електронен магазин и вашата ERP система, гарантирайки, че трябва да въведете необходимите данни само веднъж. И така, как можете да определите, че вашият бизнес се нуждае и е готов за тази интеграция?

Продажби от всички канали

Онлайн средата очевидно е много конкурентна за бизнеса. Ако добавите множеството налични канали, нещата стават още по-сложни, тъй като трябва да се свържете към 2, 3 или дори повече различни системи. Интегрирайки вашата електронна търговия и ERP платформата, можете да оптимизирате поръчки, инвентар, клиенти и финансови данни.

Грешки в наличностите

Независимо от броя на каналите, които използвате за целите на продажбите, ако клиентите ви виждат неточна информация за наличност, тогава трябва да предприемете незабавни действия. Скорошни проучвания показват, че впечатляващите 77% от ревютата на електронни магазини с нисък рейтинг (1-3 звезди) се дължат на проблеми, които се появиха след натискане на бутона „Купете сега“ – което води до 33% загуба на приходи за търговците на дребно. Интеграцията на електронен магазин и ERP дава възможност на бизнесите да наблюдават инвентара си на различни места и да сканират баркодове, докато избират, опаковат и изпращат продукти, като по този начин автоматизират потока от поръчки и съответно подобряват цялостното онлайн изживяване.

Актуализиране на актуализациите на състоянието

Ако не можете да информирате клиентите си навреме, може да бъде източник на проблеми. Платформата за електронната търговия може да управлява традиционните ви комуникации, като потвърждение на поръчката и известия за доставка. Но ценността на интеграцията на електронния магазин и ERP се състои в това, че може да ви помогне да наблюдавате поръчки, които не следват рутината: поръчките са анулирани поради проблеми, продажбите, които надвишават наличния инвентар, закъсненията в доставката поради неспазени графици , и така нататък. Вашите клиенти трябва да бъдат информирани във всички подобни случаи. Интеграцията за електронна търговия и ERP може да ви помогне да наблюдавате случаи като описаните по-горе, като ви предоставя необходимите функции за бързо изпращане на актуализации на състоянието на вашите клиенти, дори и в голям мащаб.

Изисквания за празничен сезон

Макар че може да ви е трудно да повярвате, има фирми, които се страхуват от празничния сезон, просто защото нямат правилните процеси или необходимите системи за управление на огромен приток от поръчки. В резултат на това поръчките не винаги се обработват правилно, служителите са подложени на огромен стрес и клиентите са недоволни. Но с ERP за електронна търговия можете да актуализирате инвентара си в реално време, дори ако получавате десетки хиляди поръчки на всеки час и по този начин да дадете възможност на вашия екип правилно да отговори на повишеното търсене.





Related Posts