Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Защо фирмите предпочитат ERP?



Защо фирмите предпочитат ERP?

July 30, 2018


Business Software

ERP системата успява да премахне независимите системи, използвани от различните отдели, и да ги замени с едно единно решение, което се състои от много различни модули. Това означава, че отделните отдели все още могат да използват собствените си системи, но сега тези системи ще бъдат взаимосвързани, предлагайки глобален достъп. Ако се вземе предвид и гъвкавостта, предоставена от подобно решение, става очевидно защо бизнесът го предпочита. Но нека да разгледаме по-отблизо най-важните причини за такъв избор на ERP

 

Интегриране на финансовите данни

Когато управителите се опитват да разберат цялостното представяне на своята компания, те използват една единствена програма, през която виждат счетоводната инфoрмация, приходите и разходите.

 

Интеграцията на данните за поръчки на клиенти

Вашата ERP система е мястото, където има ясна видимост на всяка поръчка, от момента на подаване до доставката и фактурирането. Като цялата тази информация се събира в една единствена система, осигурява комуникация и позволява на бизнеса да следи поръчките и да координира операциите си по-лесно.

 

Стандартизиране и ускоряване на бизнес операциите

Често някои големи организации откриват, че техните дъщерни дружества произвеждат своите продукти, използвайки различни методи и системи. Предимството на ERP системата в този случай е, че предлага стандартизирани методи за автоматизиране на някои от важните за бизнеса стъпки. Стандартизирането на тези операции и използването на унифицирана система могат да помогнат на вашия бизнес да спести време, да увеличи производителността и да намали нуждите си от допълнителен персонал.

 

Оптимизиране на складовите наличности

Освен управлението и оптимизацията на операциите, ERP системата може да ви помогне да подобрите качеството на процеса на подаване на поръчки. Това води до по-добър контрол на инвентара, като същевременно допринася за по-добре организираното разпределение на продуктите, които се съхраняват на склад. И накрая, ERP решение може значително да помогне на потока от Вашата верига за доставки.

 

По-ефективен човешки ресурси

Отделите “Човешки ресурси“ разполагат с общ и прост метод за наблюдение на длъжностите, работен график, отработено време на служителите си. ERP решение може да бъде от голяма полза и в тази област.





#enterprise     #ERP    

Related Posts