Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Как да избегнете скрити разходи с ЕRP в облака?



Как да избегнете скрити разходи с ЕRP в облака?

March 17, 2020


Cloud

Възможно е да сте имплементирали ERP система, докато бизнесът ви все още се е развивал и постепенно сте осъзнали, че има скрити разходи, които не сте очаквали. След анализиране на някои от тези разходи, вече можем да опишем как ERP система, базирана в облака, може да бъде решение на този проблем.

 

Нека започнем с определени признаци, показващи, че остарялата ERP система може да създаде проблеми и в крайна сметка да ви натовари със скрити разходи, които не сте очаквали.

 

Проблемите

 

  1. Многобройни или дори грешни типове инвентар, които не водят до продажби, създават грешки, пропуски и неправомерни разходи.
  2. Недостатъчен или недостъпен инвентар, водещ до загуба на продажби.
  3. Клиентите се оплакват от недостатъчно/непрофесионално обслужване.
  4. Твърде н
  5. иски или твърде високи цени, което провокира загуби и намалява продажбите.
  6. Забавяния в събирането на фактури, дължащо се на недостатъчната информация.
  7. Служителите трябва да въвеждат една и съща информация в многобройни системи, заради недостатъчно добра интеграция.
  8. Забавяния в работата на системата, заради проблеми с хардуера и др.
  9. Служителите губят твърде много време в оперативни логистични процеси, включващи обновяване на софтуера, архивиране на данни и др.
  10. Твърде много време се отделя за обучение на новите служители за работа със системата, дължащо се на сложен и неинтуитивен потребителски интерфейс.
  11. Проблеми, свързани със защитата на данните, поради остаряла технология и невъзможността на системата да осигурява достъп до информацията на потребителско ниво.

 

Решението

 

Добрата новина е, че щом осъзнаете, че имате нужда от нова ERP система за бизнеса ви, има много решения – най-важното, от които е внедряването на ERP система в облака.

 

Най-голямото преимущество на базираната в облака система е това, че тя не се нуждае от място на сървърите, от собствен хардуер, нито от IT поддръжка или разходи за периодична поддръжка и покупка на допълнителен софтуер. Нещо повече, облачните технологии не изискват поддръжка, софтуерни ъпдейти или архивиране на данни, тъй като всички тези услуги са включени в месечния ви абонамент.

 

И накрая, трябва да помислите върху въздействието, което би оказало внедряването на нова система върху вашите служители. Добре подбрана ERP система се имплементира бързо и лесно, тя може лесно да персонализира и осигурява нужната информация по прецизен и бърз начин, както и в изчистен вид.

 

Това означава, че потребителският интерфейс е атрактивен и дава на потребителите достъп до цялата информация само с няколко клика на мишката. Същото важи и за безопасността и защитата на информацията от хакерски атаки, което е подсигурено от интегрирани инструменти, предлагани от доставчика.

 





#Cloud     #ERP    

Related Posts