Home  ›  Blog  ›  Uncategorized  ›  Проучване сред 6000+ фирми в България и региона за предимствата на облака



Проучване сред 6000+ фирми в България и региона за предимствата на облака

December 8, 2021


Uncategorized

SoftOne представя ключови изводи за реалните бизнес предимствата на облачните решения 2021

 

Проучване, проведено от SoftOne (част от Olympia Group), сред над 6 000 клиенти на облачни/SaaS решения в България, Румъния, Гърция и Кипър, показва, че за 9 от 10 предприятия възможността за дистанционен достъп до корпоративни приложения и данни е основното предимство на облачните изчисления (cloud computing). 77% от респондентите в проучването посочват, че именно Soft1 Cloud ERP е улеснила безпроблемните им бизнес операции в периода на локдаун, наложен от пандемията Covid-19.

Пандемията несъмнено ускорява процеса на цифровизация на бизнеса в Югоизточна Европа. Проучването показва абсолютно единодушие от страна на висшите ръководители на компаниите какви са били основните им причини за внедряването на облачните услуги на SoftOne и какви са действителните ползи за предприятията, които ги използват.

 

Други ключови изводи, направени в резултат на проучването, са:

 

  • 70% от анкетираните предприятия са напълно удовлетворени от мигрирането в облака (в сравнение с локалните решения, използвани преди това).

 

  • всеки две от три от анкетираните компании са готови да направят допълнителни инвестиции в облачни услуги и по-конкретно в решения за електронно фактуриране и приложения за мобилност на предприятието.

„Облакът е в основата на бизнес трансформацията, променяйки фундаментално начина на работа на компаниите и предоставянето на стойност на клиентите“, заяви Янис Салихос, главен технически директор на SOFTONE Group. „Резултатите от проучването ясно показват, че предприятията намират облака за най-критичния фактор в своята стратегия за цифрова трансформация, поради което планират да инвестират допълнително в него, за да оптимизират своите бизнес процеси. Винаги гледайки напред, SoftOne се фокусира върху разработването на иновативни облачни услуги и решения, които повишават бизнес потенциала на цифровите технологии в цялата дейност на нашите клиенти.“, добавя той.

Проучването, проведено от SoftOne (водещ доставчик на облачни ERP решения в Гърция), изследва над 6 000 предприятия в България, Румъния, Гърция и Кипър, за да се измери удовлетвореността на клиентите от облака и да разкрие какви са ключовите тенденции в сферата на цифровата трансформация.





Related Posts