Home  ›  Blog  ›  Uncategorized  ›  Защо да изберете облачно пред локално ERP



Защо да изберете облачно пред локално ERP

August 31, 2020


Uncategorized

Най-важната разлика между локално и облачно базирано ERP  е свързана с разполагането и достъпността. В повечето случаи базирани на облак ERP системи са SaaS (Software-as-a-Service), така че услугата включва както софтуера, така и инфраструктурата. Нека разгледаме по-отблизо разликите между тези два типа системи.

Време и пари

Локално базирания ERP изисква значителна първоначална инвестиция в хардуер и софтуер и ако вашият бизнес няма собствен ИТ екип, ще трябва също да наемете подходящи хора, които да управляват вашата система преди внедряването. Този процес отнема много време, а също и  води до значителни разходи.

От друга страна, облачните базирани ERP решения вече са инсталирани и внедрени в облака и единственото изискване за вашия бизнес би било да закупите абонамент. Ако приемем, че няма да се нуждаете от никакви промени, цената като цяло е по-малка от цената на локалното решение (в дългосрочен план). Cloud ERP може да се счита за оперативен разход, който трябва да платите само докато използвате услугата, докато в сравнение с локалните системи, облачните решения изискват по-малко време за внедряване.

Безопасност на данните и собственост

В случай на локални системи, организацията отговаря за безопасността и контрола на своите данни. В някои случаи обаче липсата на необходимите протоколи за сигурност и правилното наблюдение води до пропуски в сигурността и по този начин до по-голям риск от неправомерен достъп.

При облачно базирани ERP системи данните се хостват в облака и софтуерният доставчик е отговорен за  хостинг и поддръжка. За целите на защитата на данните всеки бизнес може да избере различни методи за криптиране за повишаване на сигурността. Доставчикът е отговорен за автоматично актуализиране на системата и гарантиране, че работите в защитена среда.

Интеграция и мащабируемост

Правилната интеграция играе решаваща роля при избора на ERP. Със система инсталирана локално, трябва да обърнете внимание и да отделите време за интегриране на нови версии в съществуващата наследена система. Понякога нещата могат да се объркат. Но с облачен базиран ERP доставчикът следи процеса на интеграция, като гарантира безпроблемно изживяване както за своите клиенти, така и за крайни потребители.

Мащабируемостта се отнася до гъвкавостта на системата и нейната адаптивност въз основа на растежа на вашия бизнес и броя на потребителите. Облачните ERP решения осигуряват още по-голяма гъвкавост, базирана на увеличаването или намаляването на функциите и потребителите. Това означава по-добър дългосрочен финансов контрол за вашия бизнес.





#Cloud     #Cloud ERP    

Related Posts