Home  ›  Blog  ›  Uncategorized  ›  Как може да се развие бизнес в облачен свят?



Как може да се развие бизнес в облачен свят?

December 14, 2020


Uncategorized

През 2015 г. общият разход за облачни услуги е 30% от ИТ бюджета, докато този брой се очаква постепенно да се увеличи, достигайки 47% през 2020 г. Колко добре е подготвен вашият бизнес за тази нова ера? Какви са наличните опции и предизвикателства?

Скоростта на приемане на облачни изчисления достигна критична точка. Изглежда, че облачните изчисления бързо се превръщат във важен фактор за развитие, възлизащ на нарастващ процент от общите ИТ разходи. Днес 95% от професионалистите от широк спектър от области твърдят, че техният бизнес използва някакъв вид облачни технологии.

Понастоящем преобладаващият тип стратегия за облачно развитие е хибриден модел, който се появи за първи път през последните няколко години и включва управление на услуги както в частна, така и в обществена облачна среда. Въз основа на съответните данни 82% от бизнеса използват различни опции за облак, като 55% от тях предпочитат хибридна облачна архитектура.

Тази стратегия позволява на ИТ директорите да оптимизират ИТ, така че да отговорят на различни изисквания за различни приложения и в същото време да изберат правилния доставчик и правилното решение въз основа на техните нужди.

Въпреки че е доказано, че появата на облачни изчисления е от полза за бизнеса, има някои важни предизвикателства, които трябва да бъдат решени:

  • Уязвимости, свързани със сигурността
  • цялостна прозрачност и контрол на данните, преместени в облака
  • оперативна съвместимост и непрекъсната връзка между частния и публичния облак.

Стратегия за успех

Тъй като тенденцията за изразходване на ИТ бюджет за облачни услуги бързо нараства, вашият бизнес трябва да планира процеса на миграция с голямо внимание. Наистина е важно да намерите подходящия доставчик, който ще ви помогне да изберете и внедрите най-добрата облачна технология, а също така ще имате възможност да персонализирате мрежовите услуги и центровете за данни въз основа на вашите нужди, така че да осигурите положителен резултат. В крайна сметка целта е да насочите вашия бизнес към облачни изчисления с увереност, като имате доставчик, който може да предложи необходимите средства за постигането на това.

С разширено портфолио от облачни услуги, вашият бизнес ще може да подобри събирането на данни и в същото време да намали разходите си по-ефективно. Възможността да контролирате и разширявате облачните услуги с едно натискане на бутон, предлага още по-големи възможности за бизнеса, който иска да намери своя път в съвременния дигитален свят.





#Cloud     #enterprise    

Related Posts