Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Не отлагайте внедряването на ERP! Вие губите!



Не отлагайте внедряването на ERP! Вие губите!

November 5, 2020


Business Software

Оставете оправданията на страна, внедряването на ERP решение е необходимост. Забавянето ще ви струва повече, отколкото вероятно бихте могли да си представите. Прочетете, за да разберете какво се случва всеки ден, когато отлагате внедряването.

Недостатъчни процеси

Може да не осъзнавате това, но във вашия бизнес има неефективни процеси и работни процеси, които всъщност ви струват пари. Внедряването на ERP решение ви дава възможност да откриете „слепи точки“ и след това да персонализирате системата според вашите специфични нужди, така че да покриете всички пропуски. По време на този процес най-вероятно ще срещнете дублиращи се, сложни или просто излишни процеси. Ако решите да не продължите с внедряването на ERP система, просто ще продължите да губите пари и време – и дори няма да сте наясно с това.

Изгубени клиенти

Всички сме запознати със следния сценарий: Търговски представител посещава потенциален клиент. Клиентът иска да направи поръчка, а търговският представител има обща представа за наличност на склад. Те се договарят за цената и времето за доставка, но докато търговският представител се върне в офиса, продуктът вече не е на склад и следователно информацията, предоставена на клиента, е невярна. Тази ситуация неизбежно уврежда доверието в бизнеса и  може да доведе до загуба на клиента.

ERP системата може да предотврати този риск веднъж завинаги, тъй като предлага централизирана платформа с надеждни данни в реално време и ви позволява да предоставяте още по-добри услуги на клиентите си, докато благодарение на облака партньорите ви ще имат достъп информация и прозрения в движение, използвайки техните мобилни устройства.

Наследена система

Не е необичайно бизнесът, който вярва, че не се нуждае от ERP решение, всъщност да използва някаква остаряла версия на подобна система. По дефиниция старите системи не се поддържат лесно и с течение на времето грешките и проблемите със сигурността започват да причиняват проблеми с данни и процеси, докато наличните ресурси не са достатъчни за актуализиране на вашата система.

И така, в кой момент забавянето и рискът от наследствена система започват да се превръщат в истински проблем за вашия бизнес? Когато вече не сте доволни от вашата система, ще бъде много по-трудно (и скъпо) да мигрирате данните си от старата платформа към новата ERP система.

 





#ERP    

Related Posts