Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Бъдещето на бизнес технологиите



Бъдещето на бизнес технологиите

October 4, 2020


Business Software

Откакто ERP се появи за пръв път, той премина през няколко етапа, като платформите станаха много по-сложни и функционално ефективни, интегрирайки иновативни технологии по пътя си. Това доведе до развитието на много различни ERP системи в различни индустрии и най-важното, на преобладаващото място, което имат днес облачните ERP системи. Какво да очакваме в бъдещето?

Повече ERP потребители в облака

Още през 2019 г. имаше нарастващ брой предприятия и крайни потребители, мигриращи към облака. Предимствата от гледна точка на ефективност на разходите и времето вече са повече от очевидни, което позволява на бизнеса да се наслаждава на предложенията на интегрирана система с минимални изисквания за ресурси. Изчислено е, че пазарът на облачни решения ще достигне 411 милиарда долара през 2020 г.

Значението на изкуствения интелект

AI услугите оказват влияние върху всички аспекти на бизнес операциите. Машинното обучение ще направи революция в ERP, като ще помогне на бизнеса да постигне по-високо ниво на автоматизация, като в същото време ще елиминира загубата на човешки ресурси. Освен това автоматизираните роботизирани процеси (RPA) непрекъснато набират позиции. Докато по-старите системи са фокусирани върху специфични процеси, RPA предлага по-продуктивни обекти.

Потенциалът на блокчейн

Blockchain вече се прилага за широк спектър от корпоративни софтуерни решения и се очаква същото да се случи и в случай на ERP. Blockchain предлага една от най-безопасните платформи за обработка на транзакции, въпреки че все още е в ранните етапи. Бъдещето на ERP със сигурност ще включва блокчейн, тъй като има определени организационни операции, които могат да станат много по-ефективни благодарение на тази технология.

Очаква се по-специално управлението на веригата за доставки и придобиването на клиенти да станат по-активни с блокчейн. Много бизнеси, при които доставката и проследяването на продуктите са от жизненоважно значение, вече са започнали да използват услугите за интеграция на блокчейн към ERP.

Още повече актуализации

С установяването на настоящата тенденция за повече ERP решения, броят на актуализациите ще се увеличи допълнително. Това означава, че бизнесът ще трябва да бъде подготвен от гледна точка на техния персонал, тъй като вече няма да може да разчита дълго на по-стари версии, което неизбежно включва инвестиции в обучение на персонала и подобряване на уменията. И тук мобилните ERP решения ще се окажат полезни за пореден път.





#Cloud ERP     #ERP    

Related Posts