Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Как най-добре да поддържате вашата ERP система



Как най-добре да поддържате вашата ERP система

September 6, 2020


Business Software

Ефективността на вашата ERP система влияе както на производителността на бизнеса ви, така и на сигурността. Подобно на новите собственици на автомобили, които трябва да се научат как правилно да поддържат автомобила си, и вашият бизнес трябва да направи същото със своята ERP система. Нека да разгледаме някои важни параметри, които трябва да вземете предвид за това.

Стъпка 1, Запознаване

Започнете с разбирането на точния характер на решението, което използвате. Прочетете ръководствата, говорете с вашия доставчик за вашето решение и научете кои други фирми (във вашата индустрия) използват тази система. По този начин ще можете да разберете добре начина, по който вашият ERP отговаря на вашите бизнес нужди, и ще се запознаете с всички ограничения или други проблеми, които могат да възникнат, така че да знаете пълния набор от налични технологии.

Оценка на възможностите за поддръжка

Някои фирми наемат специализирани инженери в техния ИТ отдел, докато други не. Ще трябва да прецените дали вашият вътрешен персонал може да се справи с необходимите задачи за поддръжка на ERP. Ако не могат, ще трябва да намерите трета страна или да се абонирате за един от плановете за поддръжка, предоставени от вашия доставчик. Много предприятия смятат това последно решение за животоспасяваща опция, тъй като ги освобождава от всякаква отговорност за поддръжка.

Планиране на жизнения цикъл на ERP

За да намалите разходите, трябва предварително да планирате използваемостта на вашата ERP система. По-специално, трябва да определите периода от време, след който ще трябва да извършите надстройки, както и жизнения цикъл на вашата ERP система. Освен това трябва да оцените краткосрочните и дългосрочните разходи за поддръжка, за да определите дали би било за предпочитане да надстроите системата си или да преминете към нова платформа. Имайте предвид, че средният жизнен цикъл на такава система е 5 години, след което е необходима повторна оценка, за да се гарантира, че предоставената поддръжка отговаря на текущия етап от жизнения цикъл на системата.

Сигурност

Сигурността е и винаги ще бъде от решаващо значение за самото съществуване на всеки бизнес, а редовните архиви и възстановяванията на системата са основни мерки за сигурност. Инсталирането на корекции веднага щом бъдат пуснати от доставчика, ще помогне на вашия бизнес да избегне кибер хакове и нарушения на сигурността.

Тестване на системата

Изпълнението на редовни системни тестове, за да се определи дали вашата ERP система работи правилно, оценка на нейната функционалност и възстановяване на проблеми, които могат да причиняват закъснения, е друг важен параметър. По време на такива тестове вие ​​също получавате шанс да оцените системни актуализации или надстройки, така че да имате по-изчерпателен поглед върху потенциалните подобрения и съответните бюджетни изисквания.

 





#Cloud ERP     #ERP    

Related Posts