Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Мобилност – Предизвикателства и решения!



Мобилност – Предизвикателства и решения!

August 23, 2020


Mobility

Разработването на солидна стратегия за мобилност на предприятията наистина е важно, но също така изисква подготовка и планиране. Има определени предизвикателства, за които трябва да имате предвид, ако искате да избегнете проблеми. Прочетете по-долу, за да разберете какви са тези предизвикателства и как можете да ги преодолеете.

 

Фрагментиране

 

Предприятията и особено тези, които са приели политика на BYOD, са затрупани от нарастващия брой устройства и операционни системи, тъй като сега са задължени да отговарят на непрекъснато нарастващите нужди от мобилност и в същото време да отговарят на изискванията на своите потребители. В крайна сметка потребителите очакват безпроблемно и без грешки мобилно изживяване от всичките си устройства. В същото време предприятията също трябва да реагират на технологичния напредък, за да бъдат в крак с конкуренцията.

 

Бюджетиране

 

Това е едно от най-големите предизвикателства, когато става въпрос за Enterprise Mobility. Освен увеличените разходи за мобилни устройства и мрежи, вашият бизнес трябва да вземе предвид и скритите разходи, като например разходите за предоставяне на услуги на устройства на служители или разходите, които могат да възникнат поради пропаст в сигурността.

С нарастването на вашия бизнес, наемате повече служители и имате повече свързани устройства, общите разходи, свързани с мобилността, ще се увеличават, което прави ROI още едно предизвикателство, с което трябва да се справите чрез правилното стратегическо планиране.

Преминаване към управление на мобилни устройства

 

Имайки повече устройства за управление от всякога преди, мениджърите се обръщат към MDM решения, за да управляват и осигуряват нови крайни точки. Въпреки това и тези решения представляват значителни предизвикателства, тъй като качеството им е важен фактор, що се отнася до тяхната функционалност и безопасност. И така, зависи от доставчика да предложи най-доброто MDM решение за нуждите на всеки клиент.

Сигурност

 

Мобилните устройства могат да представляват риск за сигурността. Хакерите търсят пропуски в сигурността, които се очаква да съществуват с увеличаването на броя на свързаните устройства. Всичко, от приложения до Wi-Fi мрежи, може да представлява потенциален риск. Решението е установяване на строги политики и обучение на служителите ви за рисковете от нарушаване на данните, които се получават при използването на мобилни устройства, но това често не е достатъчно.

Някои фирми се обръщат към нови решения, включително Унифицирано управление на крайните точки (UEM), за да осигурят всичките си крайни точки. Това конкретно предизвикателство е допълнително увеличено от непрекъснатия приток на IoT устройства.

 

 





##mobility     #Mobile    

Related Posts