Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Как EM помогна на бизнеса да се адаптира към пандемията



Как EM помогна на бизнеса да се адаптира към пандемията

January 10, 2022


Mobility

Бизнесът може да използва отдалечена работа и мобилни компютри от дълго време, но съвсем отскоро наблюдаваме съществена промяна в разбирането и манталитета. Enterprise Mobility се превърна в много важен инструмент за бизнеса за кратко време, като в същото време ясно доказа, че работното място никога повече няма да бъде същото.

Днес повече от една трета от населението на света е под карантина. Пандемията от COVID-19 промени драстично пейзажа на личните и бизнес отношенията, тъй като предприятията бяха принудени да преминат към дистанционна работа, за да работят служителите си безопасно от дома.

В крайна сметка от тази криза бяха направени много изводи. На първо място се трансформира самата същност на работата. Вече не е сигурно дали ще има пълно връщане към предишното статукво.

Освен това за някои предприятия ще се промени самият характер на работата. Търговците на дребно ще трябва да се адаптират към социалното дистанциране, докато вече има увеличение на безконтактните транзакции, което направи мобилните устройства още по-важни (при транзакции).

Все повече фирми ще започнат да изследват възможностите на Unified Endpoint Management, докато преминават от ad hoc отдалечена работна среда към по-стабилни, систематични работни модели, при които служителите, които работят от дома за по-дълги периоди от време, определено ще се нуждаят от по-добра подкрепа. По-специално, те трябва да вземат предвид как да управляват мобилни устройства и техните приложения.

Опитът от блокиране допълнително засили значението на изчисленията в облак. Бизнесите, които все още не са използвали облака по време на пандемията, не са склонни да изпробват този модел по време на кризата, където ще трябва да реагират незабавно на значителни предизвикателства. Тъй като епидемията отшумява, се очаква тенденцията за възприемане на облака да се засили значително със забележим търговски растеж.

Друг интересен момент е свързан със сигурността и по-специално с използването на пароли, които са започнали да показват възрастта си и са станали проблематични. В свят, в който съжителстваме с коронавируса, мобилните потребители, които работят дистанционно дори по-често, не могат да търпят въвеждане на пароли на екрана на мобилните си телефони и не би трябвало да го правят.
Необходими са още по-мощни и удобни механизми за достъп, базирани на биометрична технология, многофакторна автентификация и контекстно-съобразени влизания, които ще направят отдалечената мобилна работа още по-безпроблемна. В момента само 10% от бизнеса са на този етап, но вярваме, че останалите 90% скоро ще стигнат до там.





#Mobile     #mobilty     #ЕМ    

Related Posts