Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  AI среща ERP



AI среща ERP

December 28, 2018


Trends & Views

През последните години изкуственият интелект (AI) се е развил значително и става все по-популярен. По-конкретно, сега той засяга всички сектори, със значително въздействие върху човешкия живот и методите на работа. Също така той влияе върху бизнес технологиите по много начини. С бързото цифровизиране на света, технологиите за цифрова трансформация се появяват с пълна скорост.

 

 

Базирано на проучване на пазара на технологии с изкуствен интелект, проведено от Markets and Markets, пазарът на изкуствения интелект се очаква да бъде на стойност 16,06 милиарда долара до 2022 г., като расте с CAGR от 62,9% от 2016 до 2022 година.

 

 

Очевидно е, че инструментите за AI ще се развиват още повече, а те на свой ред ще променят ERP индустрията, каквато я познаваме. Уникалните възможности на AI вече позволяват да се подобрят моделите на работа на системата, като се трансформират процедурите за бизнеса и организациите по целия свят.

 

 

Редица технологични специалисти твърдо настояват, че изкуственият интелект революционизира ERP, променяйки начина, по който фирмите работят. В комбинация с възможностите за извличане на данни от модерните системи за самообучение на AI автоматизацията на ERP решенията ще добави още по-голяма стойност за бизнеса.

 

 

ERP системите, поддържащи AI, ще повлияят значително на ежедневните ви бизнес операции, опростявайки рутинните задачи, намалявайки оперативните разходи и премахвайки човешките грешки. AI инструменти също могат да бъдат персонализирани, така че те да са “обучени” да изпълняват всички необходими процеси и следователно да подобрят ефективността на целия бизнес. Напредналата ERP технология ще помогне на бизнеса да открие огромно количество структурирани данни. Инструментите за изкуствен интелект стават по-умни през деня, като изучават нови модели, които им позволяват да преобразуват преобладаващите налични данни в идеи още по-бързо.

 

 

В допълнение, AI технологията ще подобри човешките умения, повишавайки цялостната ефективност, тъй като фокусът се насочва към аналитични, логически и творчески процеси, свеждайки до минимум монотонността на работата и ниската производителност, която идва с него.





Related Posts