Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Защо ERP в облак



Защо ERP в облак

August 29, 2018


Business Software

Има случаи, в които локално инсталираното ERP е добро решение, най-често решения, базирани на облак, са без конкуренцията. Все повече и повече фирми избират решения, базирани на облак. Нека да разгледаме по-отблизо предимствата на облака.

 

Мобилност

С масовостта на мобилните устройства, облакът се превърна в единствената разумна опция, тъй като данните вече са там, а не в изолирана система, която може да поддържа или не да поддържа уеб достъп. Допълнително удобство са мобилните приложения, които ни позволяват да работим от предпочитания ни смартфон, независимо къде сме.

 

Сигурност

Кибер-атаките са реалност и приложенията за облаци имат основното предимство, че се актуализират редовно. Тези актуализации се прилагат за всички потребители.

Най-често срещаната заблуда сред лицата, вземащи решения, е, че операциите, извършвани на локален сървар, са по-надеждни от модерната инфраструктура за облаци, която е защитена с най-съвременните решения за неприкосновеност на личните данни и сигурност.

 

Достъп и прозрачност

Облакът предлага на потребителите да имат достъп до сигурни и прозрачни данни. Освен това, базираните на облак решения предлагат възможности за сътрудничество и обмен на данни, които просто не са възможни с локални инсталации, което ви позволява бързо да разрешите проблемите и ефективно да следите времето и разходите. Това променя начина, по който се изпълняват проектите, премахвайки старите начини за правене и прехвърляне на нещата през много звена по веригата.

 

Автоматизация и процеси

Основно предимство на ERP технологията е, че тя приближава данните за транзакциите до дейността на клиентите. Това създава по-големи възможности за автоматизиране на процесите, свързани с поддръжка, доставка, данни за проекти и т.н. Във всеки случай автоматизацията ще подобри бизнес процесите ви, тъй като всичко съществува в една и съща облачна база данни .

 

Комплeксни бизнес модели

ERP решения, базирани на облак, поддържат по-сложни бизнес модели, базирани на резултати, които все повече се изискват от съвременната икономика като услуга. Сега компаниите се опитват да предлагат пакетни услуги, които съчетават традиционни продукти, абонаменти за софтуерни решения, услуги за внедряване и поддръжка.

 

С няколко думи, трябва да запомните, че в повечето случаи традиционните стари ERP системи не са проектирани да обработват сложни ситуации, като по този начин ограничават възможностите ви да отговарят на изискванията на вашите клиенти и да подобряват иновациите.





#Cloud     #ERP    

Related Posts