Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Enterprise Mobility, тенденции 2018 г.



Enterprise Mobility, тенденции 2018 г.

June 13, 2018


Trends & Views

Enterprise Mobility се развива като важен инструмент, който подпомага развитието на бизнеса. Всъщност тенденцията се превърна в приоритет за много фирми, особено по отношение на ангажираността на клиентите и мобилизацията на работната сила. Въпреки че не е лесно да се правят прогнози, можем да определим някои интересни тенденции за 2018 г.

Потенциалът на IoT (Internet of Things)

Интернет на нещата по същество се отнася до редица взаимосвързани “неща”, които включват и хора. Предприятията приемат и въвеждат интернет на нещата с бързи темпове. Очаква се общият брой IoT устройствата да надхвърли този на мобилните устройства до 2018 г., докато през 2021 г. широколентовите връзки ще достигнат 7,7 милиарда, мобилните връзки 9 милиарда и абонаментите за смартфони 6,3 милиарда.

Разходите за свързване намаляват, широколентовият интернет се разраства и също както броят устройства, които поддържат Wi-Fi. Очаква се, че интернет на нещата ще окаже силно влияние върху решенията за Enterprise Mobility, с всичко, което може да бъде въвлечено в неговото развитие

Ролята на AI (Artificial Intelligence)

Изкуствения интелект, който с няколко думи може да се опише като приложение, предназначено да взаимодейства с хора и да действа въз основа на това взаимодействие, непрекъснато се развива в областта на компютърните технологии. През следващата година е възможно да станем свидетели на осъвременяване на потенциала на AI в Enterprise Mobility, което ще доведе до спестяване на ценно време на служителите, които могат да се съсредоточат върху други задачи.

Бързо адаптиране в облака

Облачните услуги стават все по-важни в бизнес средата благодарение на гъвкавостта, наличността и ефективността на разходите, които те предлагат. Въпреки че много фирми остават нежелани поради проблеми, свързани със сигурността, напредъкът в тази област започва драматично да променя ландшафта, което води до повишено търсене на решения в облака. Същото важи и за корпоративната мобилност, която до голяма степен зависи от развитието на облаците.

Тенденцията BYOD (Bring Your Own Device)

Бизнесът успешно е възприел манталитета на BYOD, тъй като значително подобрява ефективността и производителността. Това означава, че BYOD е нещо повече от тенденция, преобразяваща работното място, тъй като все повече предприятия се обръщат към него.

Тази година очакваме да видим все повече и повече фирми, които възприемат тенденцията на BYOD в тяхната работна култура. Бизнесът обаче трябва да обърне сериозно внимание на проблемите със сигурността, които възникват, тъй като устройствата, които служителите носят със себе си, не притежават функциите за сигурност, които са задължителни за устройствата на място. Това ограничение оказва натиск върху IT отделите да се съсредоточат върху сигурността на такива устройства. Отговорът на този проблем е предоставен от широко използвани решения за управление на мобилни устройства (MDM – Mobile Device Management solutions), които създават предпазна мрежа, което дава възможност на бизнеса да се възползва максимално от тенденцията на BYOD.





#Future trends     #Mobile    

Related Posts