Home  ›  Blog  ›  News & Events  ›  SoftOne Technologies придобива Unisoft



SoftOne Technologies придобива Unisoft

April 11, 2018


News & Events

SoftOne Technologies е победител в процедурата по наддаване за Unisoft.

SoftOne Technologies (член на Olympia Group) е победител в процеса по наддаване за придобиването на Unisoft SA. Споразумението за придобиването на Unisoft от SoftOne е подписано на 23 февруари 2018 г.  и ще бъде финализирано веднага след решението на съда, одобряващо плана за преструктуриране.

Очаква се придобиването на Unisoft от SoftOne да увеличи значително общите пазарни дялове на компанията, както и да разшири мрежата от партньори и технологичното ноу-хау на SoftOne, поставяйки компанията на водеща позиция на гръцкия пазар за информационни технологии.

Повече от 30 години Unisoft е една от водещите софтуерни компании в Гърция. Клиентска и база надхвърля 22 000 софтуерни инсталации в малки и големи компании в Гърция и в чужбина, както и мрежа от над 300 партньори с годишен оборот над 7 млн. Евро.

Главният изпълнителен директор на Softone, г-н Антонис Кирязис заяви: “Придобиването на Unisoft представлява историческа и същевременно вълнуваща сделка, която обединява под един покрив две от най-големите софтуерни компании в Гърция, като съществено променя динамиката на пазара на бизнес софтуер в Гърция. Освен това споразумението засилва нашата стратегия за постигане на допълнителен потенциал за растеж на международните пазари чрез синергии “.

 





#News    

Related Posts