Home  ›  Blog  ›  News & Events  ›  SOFTONE Group: силни перспективи за растеж с влизането на нови инвеститори



SOFTONE Group: силни перспективи за растеж с влизането на нови инвеститори

November 24, 2021


News & Events

Консорциум от международни инвеститори придобива 45% дял в SOFTONE с цел ускоряване на експанзията на софтуерната компания в Гърция и на международните пазари

 

SOFTONE Group, част от Olympia Group, обявява влизането на Марко Веремис и международна инвеститорска група, управлявана от експерта в индустрията Франк Коен, в акционерния капитал и борда на директорите на компанията. Тази инвестиция се осъществява изцяло чрез придобиване на акции на други частни акционери.

 

Франк Коен е изтъкнат бивш изпълнителен директор на SAP, който е заемал високи позиции в системата на SAP в региона на Европа, Близкия изток и Африка. През последните години той работи като консултант на технологични компании като UIPath и WORKDAY. Марко Веремис е съосновател и президент на Upstream, като същевременно е и партньор в BigPi Venture Capital. Той е член на Изпълнителния съвет на Гръцката Федерация на предприятията (SEV). Olympia Group и Антонис Кириазис запазват акционерния си капитал на компанията и позицията си в Съвета на директорите.

 

Изпълнителният председател на Борда на директорите на SOFTONE Антонис Кириазис заяви: „Приветстваме влизането на SOFTONE Group в нова ера. Благодарим на основателите и акционерите, Г. Карацикос, Д. Валачис, Н. Ареникис и С. Воглицис, за техния принос за превръщането на SOFTONE в една от водещите технологични компании, както и за тяхното партньорство в безпроблемното превеждане на компанията към тази нова ера. Очакваме с нетърпение началото на тясно, дългосрочно и ползотворно партньорство с новите инвеститори. Основният приоритет на това партньорство е да създадем още по-силни перспективи за растеж и да запазим лидерската позиция на нашата група.”





#News     #SoftOne Group    

Related Posts