Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Мобилността на предприятията и пандемията



Мобилността на предприятията и пандемията

October 7, 2021


Mobility

Пандемията Covid-19 промени начина, по който правим бизнес, ускорявайки (вече съществуващата тенденция) на дистанционната работа, тъй като предприятията „бяха принудени“ да накарат служителите си да работят безопасно от вкъщи. В резултат на това ролята на Enterprise Mobility (EM) беше значително подобрена.

Един от първите и най -важни въпроси, които възникнаха с неотдавнашното преминаване към работа от разстояние, беше използването на мобилно оборудване от служители, които никога преди не са работили от вкъщи. Работодателите имаха три възможности: да купят ново оборудване за своите служители, да ги помолят да занесат работните си компютри вкъщи или да използват BYOD.

Всяка от тези опции идва със своите предизвикателства, или по отношение на логистиката, практическите въпроси или проблемите със сигурността, тъй като кибератаките значително се засилват – въпрос, който особено засяга мобилните потребители.

Бизнес извадки

Едно от първите изводи е, че самият характер на работата се променя, тъй като изглежда няма да има особено бързане за връщане към ситуацията, предшестваща отдалечената работа. Всъщност, особено за индустрии като търговията на дребно, промените, необходими за адаптиране към социалното дистанциране, бяха драстични. Освен това се наблюдава увеличение на безконтактните транзакции, което прави мобилните устройства още по -важни в това отношение.

Все повече компании започват да изследват Enterprise Mobility, като преминават от ad hoc отдалечени работни среди към по -постоянни, „организирани“ модели, при които служителите ще работят от вкъщи за по -дълги периоди от време и се нуждаят от по -добра подкрепа. А това означава, че те трябва да намерят начин да управляват своите мобилни устройства и приложения.

Заключванията поставиха акцент и върху облачните изчисления. Тези, които все още не са използвали облака, бяха принудени да изпробват този модел в опит да разрешат поредица от проблеми, породени от пандемията. Въпреки това, тъй като нещата постепенно се подобряват, е сигурно, че тази промяна към облака ще продължи, с още по -високи нива на приемане.

По същия начин концепцията за достъп трябва да се промени, тъй като паролите сега изглеждат остарели. В свят, живеещ с COVID, мобилните потребители работят отдалечено все по-често и вече не може да се очаква да въвеждат пароли на малки екранни клавиатури. Изискват се по-силни и удобни механизми за достъп, базирани на биометрични данни, многофакторна автентификация и влизания, съобразени с контекста, за да направят работата от разстояние безпроблемна и сигурна.





#mobilty     #ЕМ    

Related Posts