Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Възходът на Enterprise Mobility и как да се възползвате от него



Възходът на Enterprise Mobility и как да се възползвате от него

March 19, 2021


Mobility

Мобилността предлага свобода както на служителите, така и на бизнеса. Особено за бизнеса има много начини да се насърчи тази тенденция, без да се налага да се жертва качеството на работа, когато работата се припокрива с лични ангажименти. Ето някои основни правила, които всеки бизнес трябва да зададе и които със сигурност ще бъдат оценени от вашите служители:

Уважавайте личното време на хората. Освен ако не сте изправени пред криза, не натискайте „Изпрати“, докато вашият служител не е напълно готов да отговори.
Личната комуникация е важна. Ако среща с вашите колеги е рядка възможност, трябва да се възползвате напълно от нея. Наблюдавайте изразите, реакциите и езика на тялото, за да получите по-изчерпателни заключения.
Друго важно предизвикателство, що се отнася до мобилността в предприятието, е безопасността. Изключително важно е да проверявате данни и IP адреси на различни и множество мобилни устройства. ИТ директорите ще трябва да разработят политика, която да възприеме мобилната работна култура и в същото време да увеличи производителността.
Важна алтернатива, която може да помогне на бизнеса да смекчи рисковете, е предлагането на притежавани от бизнеса мобилни устройства на служителите. Независимо от това, става все по-трудно да се разграничат бизнес данните от личните, тъй като все повече информация се съхранява в облака и се синхронизира с мобилни устройства.

По-дългосрочен избор би бил използването на приложения и услуги, специално разработени за бизнеса – и това не включва само календари, контакти и имейли. Според Gartner скоро повече от 50% от бизнес сътрудничеството ще се осъществява чрез относителни инструменти, което означава, че бизнесът ще има още по-широк достъп до CRM, управление на презентации, HR и инструменти за управление на съдържание за ERP.

Има пряка връзка между мобилния опит на служителите и безопасността. Ако приложението е лесно за използване и повишава производителността на служителите, не само те ще го използват, но и ще бъде по-малко вероятно те да се опитат да открият начини да го заобиколят. И когато служителите разчитат на приложение, това означава, че всички данни, които използват, остават под контрола на бизнеса. Така че, изберете приложение и / или услуга, която е проектирана да отговори на изискванията на работния процес на вашите служители.





#enterprise     #mobilty    

Related Posts