Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Пътят за успешно и безпроблемно внедряване на ERP 



Пътят за успешно и безпроблемно внедряване на ERP 

January 8, 2021


Business Software

Внедряването на сложна система, като ERP, не е лесно начинание. За да ви помогнем да избегнете потенциални проблеми, представяме някои важни проблеми, които трябва да бъдат разгледани преди, по време и след внедряването на вашата ERP система.

Пълен контрол

Важно е фирмите да поддържат пълен контрол върху целия процес на внедряване. Контролът върху всички етапи на вземане на решения, графика, бюджета и методологията за изпълнение е от жизненоважно значение. Липсата на контрол може да доведе до постигане на много по-малко от очакваното от вашето ERP решение и следователно може да срещнете проблеми с комуникацията, закъснения, неефективна поддръжка и превишаване на бюджета.

Достъп до данни и наличност

След внедряването на вашето ERP решение, потребителите на системата ще имат достъп до интегрирани данни според техните нужди и изисквания. Това включва добре проектирана класификация на данните, както и ефективно филтриране, картографиране и мигриране на данни, които помагат да се осигури безпроблемен достъп до данни за всички желани операции. В противен случай може да се окажете с неточно класифицирани чувствителни данни, грешки в анализа и филтрирането на данни и т.н.

Спазване на нормативните изисквания

Част от успеха на внедряването на ERP е спазването на протоколи. Това е необходимо изискване, тъй като ви позволява да предотвратите изтичане на данни, да приложите ефективни политики за киберсигурност и да се възползвате максимално от предимствата на вашата ERP система чрез автоматизиране на разрешенията и достъпа до чувствителна информация и по този начин да избегнете конфликти на оперативно ниво. В допълнение, спазването ви помага да гарантирате, че вашите бизнес практики са в съответствие с отрасловите стандарти.

Техническа инфраструктура

Ако вашият бизнес използва остаряло оборудване, не очаквайте новото решение да функционира правилно. ERP системата е проектирана да отговори на вашите нужди, което означава, че се нуждае от подходяща инфраструктура. Следователно софтуерът и хардуерът, които използвате, трябва да бъдат актуализирани и надградени според потенциала на вашия бизнес. По-конкретно, решенията, мрежите и системите като цяло трябва да могат да защитят вашия бизнес от натрапници, вируси, зловреден софтуер и други опасни технологии, които могат да доведат до разочароваща производителност, неясен интерфейс и идентификация на система от трети страни и грешки в данните.

Значението на подръжката

Никоя система не може да отговори на дългосрочните нужди на бизнеса, освен ако не се поддържа актуализирана и надграждана. В зависимост от вашите нужди, вашата система има специфичен жизнен цикъл, така че надстройването или подмяната може да е единственият начин. В този случай силната система за поддръжка от доставчик, който наистина разбира вашите нужди, ще доведе вашия бизнес до следващото ниво.





#ERP    

Related Posts