Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Cloud CRM = Защитeни клиентски данни



Cloud CRM = Защитeни клиентски данни

November 24, 2020


Cloud

Доставчиците на облачни решения предлагат защитени платформи и гарантират, че вашите данни са защитени. Те не само могат да помогнат на вашия бизнес да защити вашите клиентски данни, но също така могат да ви предложат достъп до тези данни практически от всяко място. Що се отнася до управлението на данни, Cloud CRM е много по-надежден от всяка локална система.

Едно от най-съществените предимства CRM в облака е, че вашите данни са защитени с различни методи за криптиране. Доставчиците на облачни решения наемат експерти по сигурността и използват усъвършенствани системи за криптиране, за да запазят вашата CRM безопасност.

Бизнес данните, съхранявани в на локални сървъри, често са обект на кибератаки и опити за кражба на данни. Вирусите са още един риск за вашите ценни клиентски данни. Всяка такава загуба може да има пряко въздействие върху вашата репутация. Когато използвате локално базиран CRM, вероятно не е възможно да наблюдавате системата по 24 часа, освен ако вашият бизнес не разполага с необходимите ресурси.

В случай на CRM в облак обаче, доставчикът наема специализирания персонал, отговорен за наблюдението на вашите данни, опазването им и предприемането на незабавни действия в случай на откриване на заплахи. Ако системата се срине в резултат на вирусна инфекция, вашият доставчик ще използва наличните архивни файлове, за да възстанови  данните – което прави CRM в облака най-добрият вариант за съхранение на данни.

Защитата на CRM в облак

Доставчикът на софтуер като услуга (SaaS) наема експерти и високо компетентен персонал за поддръжка, за да осигури сигурността на вашите данни в облачния CRM и така да предотврати изтичане на данни.

Прилагат се различни протоколи за данни и достъп, за да се гарантира сигурността в облака. Що се отнася до CRM сигурността в облака, препоръчваме ви да вземете предвид следното:
– Силни пароли
– Нулиране на пароли на седмична база
– Ограничаване и записване на броя на хората с облачен достъп.

Независимо от размера на вашия бизнес, това дали е среден бизнес или мултинационална организация – CRM е от съществено значение за вашата дейност. Партньорството с доставчик, който предлага най-добрата CRM защита, е от решаващо значение. Доставчиците, предлагащи облачни CRM системи, са добре запознати с всички рискове и уязвимости, поради което гарантират, че клиентите няма да се сблъскат с проблеми с техните решения.

 





#Cloud     #Cloud CRM     #CRM    

Related Posts