Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Как изглежда управлението на мобилността на предприятието днес?



Как изглежда управлението на мобилността на предприятието днес?

July 30, 2020


Mobility

EMM (Enterprise mobility management) по същество опростява връзката на мобилните устройства с корпоративната мрежа. И докато в първите етапи на тенденцията за използване на собствено устройство за служебни нужди (BYOD), компаниите се нуждаеха само от начин за свързване на най-различни устройства лесно и бързо, засилената конкуренция и нуждите на клиентите принудиха пазара на EMM да се промени и даде повече възможности. Прочетете по-долу, за да разберете промените, довели до нов пейзаж през тази година.

Доминацията на BYOD

Изглежда, че все по-голям брой предприятия откриват стойността на BYOD, както е посочено от очаквания среден годишен темп на увеличение от 22%, който този пазар се очаква да има до 2023 г. Повишената мобилност не се изисква само в контекста на дигиталната трансформация, но и от служители, които искат подобрена гъвкавост, която би им позволила да управляват по-ефективно личния си и работен график. В резултат на търсенето както от ръководители, така и от служители, популярността на BYOD (и съответните системи за управление) ще продължи да нараства и тази година. В този контекст решенията на EMM предлагат ефективни начини за управление на мобилни устройства, подобряване на безопасността и предлагане на контрол дори и извън корпоративната защитна стена и по този начин напълно да отговори на нуждите на служителите.

Тенденцията за “носене” на технологии

Носената технология, носимата, модната технология, технологичните букси или модната електроника са интелигентни електронни устройства (електронно устройство с микроконтролери), които се носят в близост до и / или на повърхността на кожата, където откриват, анализират и предават информация относно напр телесни сигнали като жизнени знаци и / или данни за околната среда, които позволяват в някои случаи незабавна обратна връзка към потребителя.

Примери за такива технологии са интелигентните часовници и интелигентните очила. Носенето им от света на бизнеса се очаква да нарасне експоненциално през следващото десетилетие. Бизнесът вече е видял предимствата, които носените устроиства могат да предлагат, особено що се отнася до производителността и ефективността. И с развитието на тези устройства се развива и отношението на бизнес света към EMM и дигиталната трансформация като цяло.

От друга страна, предприятията ще бъдат призвани да преосмислят начина, по който управляват и своите приложения, а не само своите устройства, тъй като носимите платформи са различни от другите платформи и могат да бъдат синхронизирани със специализирани приложения, което означава, че ще има необходимост от контрол и одобрение на такива приложения в бизнес средата, за да се избегнат пропуски в сигурността.

IoT става мейнстрийм

Интелигентните сензори вече могат да имат силно присъствие в производството, но изглежда, че и други отрасли постепенно започват да разбират значението им. Дигиталната трансформация до голяма степен зависи от събирането, анализа и използването на данни в бизнес предизвикателствата, така че шансовете на повече бизнеси да се втурват да интегрират IoT технологиите непрекъснато се увеличават.

И макар че мнозина могат да мислят, че IoT е всичко с интелигентни сензори, реалността е, че определението на тази технология включва всяко устройство, което е свързано към мрежа. Принтерите, автоматизираните осветителни системи и т.н. теоретично могат да доведат до рискове за сигурността, особено когато такива устройства са преносими и редовно се използват извън корпоративната мрежа.

В много случаи ръководителите на фирми инсталират интелигентни устройства без официално одобрение. С EMM предприятията ще могат по-лесно да идентифицират IoT устройства и да прилагат необходимите настройки за защита за защита на своите данни.





#Mobile     #ЕМ    

Related Posts