Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Cloud ERP vs On-premise ERP: 1-0



Cloud ERP vs On-premise ERP: 1-0

October 16, 2018


Cloud

Постепенно фирмите започват да осъзнават, че мигрирането на техните данни и приложения (като ERP) на доверен доставчик на облаци няма да доведе до … ужасно бедствие. Напротив! Cloud ERP печели все повече привърженици сред малките и средни предприятия, които ясно възприемат предимствата на облачните решения пред базираните на собствен сървър.

 

Нека да разгледаме някои от най-интересните причини, поради които облачните решения са толкова привлекателни.

 

По-ниски инвестиционни разходи

Едно от основните предимства на ERP решенията е, че няма нужда от закупуване на хардуер. Имайки предвид, че ще купувате абонамента си от доставчик на решения за облак, не е необходимо да инсталирате нови сървъри за хостване на вашите приложения или бази данни или дори да наемете нови хора, за да инсталирате, наблюдавате и управлявате ERP хардуера и софтуера. Вашият абонамент е всичко, което е необходимо; вашият доставчик ще се справи с останалото.

 

Съществена сигурност

От доста време много бизнесмени смятат, че съхраняването на чувствителни данни в облака противоречи на стандартните практики за сигурност. Те смятаха, че едно локално базирано решение ще бъде напълно контролирано и следователно “херметично” по отношение на сигурността. По-късно те започнаха да осъзнават, че доставчиците на облачни ERP решения предлагат в повечето случаи силно защитена среда. Правилните хора са наети да управляват инструментите и приложенията, които ще запазят данните на компанията. И разбира се, отговорността им е да проверят за пропуски в сигурността и да поправят всички уязвимости на системата. В крайна сметка, когато става дума за сигурност, добре подбран доставчик е вашият най-надежден партньор.

 

Мащабируемост

Основният недостатък на локалните инсталации е, че мащабирането е тромав процес, който всъщност включва значителни разходи. От друга страна, едно от предимствата на cloud ERP е, че с цената на абонамента можете лесно да надстроите услугите си, за да задоволите нуждите на бизнеса си. С нарастването на бизнеса си можете лесно да добавите още функции. Същото важи и за обратното, ако необходимостта от повече функции отпадне.

 

Достъпност – от всяко място, по всяко време

Това е в самото естество на облачните решения, които позволяват достъп до вашите приложения от всяко място. Това означава, че персоналът ви може да има достъп и от различни местоположения, дори ако трябва да използват ERP, докато са вкъщи или по време на среща.

 

Поддържа

Тъй като доставчиците на ERP всъщност притежават както хардуера, така и софтуера, те предлагат денонощна поддръжка на своите клиенти. За разлика от локално хостваните, който често изискват клиентите да купуват пакети за поддръжка, доставчиците на клауд решения предлагат поддръжка като част от техните услуги, включително софтуерни ъпгрейди.





Related Posts