Home  ›  Blog  ›  Cloud Technology  ›  Как технологията може да доведе до рентабилност?



Как технологията може да доведе до рентабилност?

May 18, 2018


Cloud Technology

Новите технологии проправят пътя за бъдещи бизнес иновации. Въпреки че не е нужно да инвестирате във всички нови технологии или приспособления, препоръчително е да сте в крак с последните тенденции, които биха могли да подобрят рентабилността ви, например CRM.

Електронна търговия

Едно от най-важните предимства, които технологията може да предложи на вашия бизнес, независимо от вашата индустрия, е достъпът до голям брой нови клиенти, които не бихте могли да се достигнете по друг начин. Нарастването на електронната търговия, т.е. онлайн продажбите на продукти и услуги, доведе до огромни промени в бизнеса. Според eMarketer продажбите от електронна търговия се очаква да достигнат 4 трилиона долара до 2020 г. Това е число, което не може да бъде игнорирано. Като преместите бизнеса си в интернет, можете да получите достъп до пазари по целия свят. И с помощта на подходящите партньори ще можете да продавате продуктите си на клиенти по цял свят и по този начин значително ще увеличите приходите си.

 

Технология и ефективност

С развитието на технологиите, фирмите стават по-ефективни, тъй като те могат да намалят разходите си и да увеличат печалбите си. Въпреки че много от съществуващите технологии са предназначени за повишаване на ефективността, нов тип технология, която привлича вниманието, е Big Data, включиваща използването на мощен софтуер за анализ, който позволява на фирмите да използват данните си, за да получат конкурентно предимство. Многото данни позволяват на фирмите да се възползват от процесите си, за да увеличат ефективността си и да намалят разходите си.

Технологията се равнява на гъвкавост

Съвременните технологии ще помогнат на бизнеса ви да стане по-гъвкав, а облака ще допринесе значително за тази цел. Едно от основните му предимства е софтуерът като услуга: вместо да пускате софтуера си на локален хардуер, можете да го направите чрез мрежа. Например, можете да се възползвате от многобройните възможности на cloud ERP и CRM, без да се налага да поемате иначе значителните разходи за първоначална инвестиция и разходи за поддръжка на хардуер, до които една локализирана система ще доведат.

Решенията, базирани в облака, се предоставят директно от продавача чрез интернет и следователно елиминират необходимостта от налична ИТ поддръжка във всеки един момент. Това автоматично намалява разходите, като дава възможност на бизнеса ви да разпредели част от вашия ИТ бюджет в други области. Във всеки случай, въз основа на статистически данни, средният бизнес сега използва десетки различни услуги, базирани на облак, и това ясно показва общата тенденция за връзката между технологиите и бизнеса.





##technology     #Cloud    

Related Posts