Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Влиянието на AI върху ERP



Влиянието на AI върху ERP

October 19, 2020


Business Software

Ефективното използване на вашите бизнес данни може да ви предложи конкурентно предимство пред конкуренцията ви в бъдеще. Но за да постигнете това, първо трябва да се възползвате от AI.

Синергията между AI и ERP вече е установена, особено в случай на чат ботове и цифрови асистенти (като EVA, цифровият асистент на Soft1 Cloud ERP Series 5), т.е. инструменти, които могат да внесат автоматизация във вашата работна среда и да повишат производителността, така че вашите служители да могат да се фокусират повече върху дейностите, които генерират стойност. Основната цел на инструментите за изкуствен интелект е да помогнат на бизнеса да спечели по-голяма стойност от своите активи, докато човешките ресурси остават важен фактор за успех.

За да постигнете тази цел обаче, не трябва да позволявате на съществуващите ERP процеси да възпрепятстват внедряването на AI решение. ERP означава структурирани данни и вашият бизнес трябва да ги подава към AI инструменти, които могат да ги използват добре. На свой ред тези инструменти ще използват наличните данни, за да подпомогнат по-нататъшното развитие на вашата компания. По-специално, цифровите асистенти и чатботовете вече могат да добавят стойност към управлението на човешките ресурси и да се окажат полезни за други бизнес процеси. Освен това те могат да помогнат с графици и други функции, като отчитане на разходите.

Същото се отнася и за други домейни, като потребителски опит (UX), където AI може да допринесе за иновации като гласов интерфейс, който ще се превърне във видна тенденция през следващите години. Тази иновация ще затвърди връзката между човешките ресурси и ERP системите, като елиминира отнемащото време изискване за обучение на персонала на различни платформи.

По-долу можете да намерите някои интересни места:

AI ще поддържа редица различни ERP процеси, от доставки до изживяване на крайния потребител, което се ползва от вашите клиенти.

Интегрирането на различни процеси в ERP платформа ще играе решаваща роля за тези, които искат да използват ERP технологията по-ефективно в бъдеще. Ключът към успеха е нивото на рационализиране на бизнеса, което може да постигне, като се възползва от неговата ERP система. За целта служителите трябва да могат да взаимодействат с ERP системата по ефективен начин, така че да могат свободно да се фокусират върху печеливши задачи.

-И накрая, ERP и AI технологиите ще трябва да се съсредоточат върху човешкия фактор, дори повече от предишните ERP поколения.

 

 





#AI     #ERP    

Related Posts