Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Подобрена производителност с ЕРП



Подобрена производителност с ЕРП

September 24, 2020


Business Software

Успехът или неуспехът, на който и да е бизнес е пряко свързан с неговите служители. Същото важи и за внедряването на решение като ERP, което е специално проектирано така, че ефективно да изпълнява различни задачи, процеси и други дейности. Но как подобно решение влияе на производителността?

Скорост

За крайните потребители много малките неща са по-важни от целесъобразната обработка на ежедневните им задачи чрез ERP системата. Всяко решение, което насърчава скоростта, със сигурност ще бъде широко възприето и използвано. Скоростта обаче е свързана и с информацията, тъй като крайните потребители искат точните данни винаги, когато имат нужда от тях. Същото означава  потребители, които виждат всичко необходимо директно на екрана на компютъра си, без закъснения.

Лесно използване

Потребителите с по-дългогодишен опит дори могат да си спомнят колко пъти трябва да натиснат <Enter>, за да се придвижат покрай несвързаните полета с данни и да стигнат до това, от което се нуждаят. Сега това е автоматизиран процес. При ERP лекотата на използване е присъща системна черта. Една от най-важните характеристики, която всяко ERP решение предлага, е тази на конфигурацията на дисплея. Например можете да изберете полетата с данни да се попълват автоматично със стойности по подразбиране или дори изцяло да бъдат премахнати, като по този начин давате възможност на потребителите да преминат към следващото съответно поле с едно натискане на клавиш.

Подобрена комуникация

С интегрираните инструменти за отчитане и предупрежденията за работния процес съвременните ERP системи могат да гарантират директна и прецизна комуникация, когато възникне някакъв проблем и се изместят приоритетите. Вашата ERP система може незабавно да уведоми всички участващи страни за всякакви промени, за да помогне на съответните екипи да координират своите проекти.

Подобрен трудов опит

В днешната бизнес среда служителите са свикнали с автоматизацията и наличието на усъвършенствана ERP система може да им помогне, както и на вашия бизнес, като създаде работна среда, която е едновременно приятелска и високо функционална. По този начин можете не само да спечелите лоялността на служителите си, но и да привлечете най-добрите налични ресурси на пазара, винаги когато имате нужда от тях.

По-бързи решения

Без ERP система, която да ги поддържа, вашите служители ще трябва да разчитат на предположения или непълни данни, когато вземат определени решения. Това не само отнема много време, но може да има и негативни ефекти. За да изпълняват ефективно ролята си, служителите трябва да отделят ценно време за подготовка и актуализиране на електронни таблици, когато ERP системата предлага информация в реално време само с няколко щраквания. Резултатът се отразява на взетите решения, загубеното време и рентабилността на вашия бизнес.





#ERP     #productivity    

Related Posts