Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  ERP за малки и големи



ERP за малки и големи

November 14, 2018


Business Software

Все повече малки и средни предприятия се насочват към ERP решения, за да интегрират своите процеси и данни в една единствена система. Може да е вярно, че доскоро ERP технологиите се използваха предимно от големи организации, но сега собствениците на малки и средни предприятия разбират необходимостта и достъпността на бизнес интегрираните системи. Прочетете по-долу, за да разберете най-важните причини.

 

Намалени разходи

Най-привлекателната причина, която кара малките и средни предприятия да потърсят ERP система, може да бъде, че такова решение ще им помогне да намалят общите си оперативни разходи. Вместо да използват множество от различни програми, те могат да спестят пари за софтуер и управление. Въпреки че може да е вярно, че първоначалната инвестиционна цена не е незначителна, ERP решение може да помогне на бизнеса да спести пари, дори и в краткосрочен план.

 

Опции за персонализиране

Важно предимство на ERP решения за малки и средни предприятия е, че те включват персонализируеми модули. Това означава, че можете да плащате обикновено годишна сметка, без да се таксувате за модулите, които не сте използвали. В повечето случаи ERP решение има голям брой налични модули, което прави системата по-гъвкава за използване. Следователно, можете да добавите модулите, които ви трябва, и да премахнете тези, които не ползвате, като по този начин се насладите на решение, което не е нито прекалено сложно, нито недостатъчно.

 

Лесно достъпни данни

Често, когато бизнесът се развива бързо, той трябва да се занимава с въпроси, свързани с фрагментацията на данните. Например данните за инвентара могат да бъдат съхранявани на едно място и финансовите данни в друга. С ERP решение всички данни се събират на едно място и потребителите имат бърз и лесен достъп до всичко.

 

Производителност и сътрудничество

Тъй като данните за бизнеса ви са на разположение на всички отдели едновременно, вашите служители имат достъп до цялата информация, от която се нуждаят, без да се налага да се свързвате с други отдели. Едно от предимствата на използването на ERP решение е значително повишаване на производителността, без да се налага да наемат нови служители. Това само позволява на малките и средни предприятия да получат възвръщаемост на първоначалната си инвестиция дори по-бързо.

 

 

Трябва да се отбележи, че когато служителите нямат изчерпателна представа за необходимите данни, това влияе върху общата производителност и сътрудничество. Благодарение на ERP системата, служителите от различни отдели могат да споделят данни по начин, който би бил невъобразим, ако използват различни софтуери за различни операции.

 

Убедени решения

Друга неизмерима, но също толкова важна полза от ERP системата е, че тя може да ви помогне да сте по-уверени при вземането на решения, тъй като имате достъп до всички данни, от които се нуждаете, когато имате нужда. Освен това ERP технологията Ви предлага по-полезна информация, която можете да включите в отчетите си и да използвате за генериране на по-добри анализи и вземане на решения.





#ERP     #SMB    

Related Posts